Høgmos første landslagstropp - Nettavisen Live
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmos første landslagstropp Live

Per-Mathias Høgmo startet pressekonferansen med å snakke om endringer i støtteapparatet.

- Tor Ole Skullerud kommer inn som assistent i stedet for Ola, og Thomas Ødegaard kommer inn som fysio i stedet for Roar, sier Høgmo.

- Tor Ole kjenner den generasjonen som er på vei inn på landslaget, begrunner Høgmo.

Denne løsningen gjelder de to neste landskampene, mot Slovenia og Island.


Så gikk han over til uttaket.

Tre nye navn
Kenneth Høie, Rune A. Jarstein, Ørjan H. Nyland er keepere i troppen.

Resten av troppen: Moa Abdellaoue, Fredrik Semb Berge, Valon Berisha, Johan Lædre Bjørdal, Daniel Braaten, Magnus Wolff Eikrem, Omar Elabdellaoui, Tarik Elyounoussi, Vegard Forren, Brede Hangeland, Tom Høgli, Stefan Johansen, Joshua King, Ola Kamara, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey.

- Dette er de 21 navnene vi har tatt ut. Det betyr at det er åpning for to spillere til. Dere vil se av troppen at vi kommer til å bruke tiden til å se på venstrebackposisjonen. I tillegg vil vi også se på en offensiv spiller. Jeg ønsker å bruke litt lenger tid på det, ettersom det har gått fort i svingene her, sa Høgmo.

Sammenlignet med forrige tropp, er åtte mann ute: André Hansen, Espen Ruud, Ardian Gashi, Ruben Yttergård Jenssen, Magnus Lekven, Frode Johnsen, Marcus Pedersen og Alexander Toft Søderlund.

- Linnes har mye av den kompetansen som jeg ønsker å ha i et lag. Offensive kvaliteter. Tempo. Backene er for meg ekstremt viktige, om ikke de viktigste spillerne, selv om de selvfølgelig ikke er det. De har ofte flest involveringer. Martin er spennende.

- Ola Kamara har som spisskompetanse å score mål. Det han har prestert i Godset, er spennende. Jeg har lyst til å se ham inne på samling allerede nå. Når det gjelder Høie, er André Hansen ute med skade og jeg har lyst til å se ham, sa Høgmo om keeperen han kjenner godt fra Djurgården.


Spillestil
- Den formasjonen jeg skal spille, er ikke bare å tallfeste, for den er så innovativ at dere ennå ikke har sett den på kartet. Det gjelder å være i forkant, fleipet Høgmo på spørsmål fra TV 2 om hvilken rolle Ola Kamara passer inn i hvis det blir 4-2-3-1.

- Det jeg har sagt, er at jeg kommer til å spille med to sittende, og at backene er sentrale i spillet vårt. Om vi velger å spille med to spisser eller 1-1, får vi komme tilbake til, la han til.

- Når det gjelder kantspillere, er jeg fascinert av å ha én som er veldig mellomromsorientert. Det kan være en type som Per Ciljan Skjelbred, for å si det sånn, for å etablere mange trekanter.

Ventede endringer
Det var ventet at den tidligere damelandslagstreneren vil komme med flere nye navn, sammenlignet med Egil Drillo Olsens siste tropp.

Alexander Tettey var en naturlig kandidat etter sin gode kamp for Norwich i Premier League søndag. Det samme var Ola Kamara, som scorer mål i bøtter og spann for Strømsgodset for tiden.

Norge er praktisk talt ute av dansen om VM-billett, ettersom det kun er matematisk mulig å bli bedre enn toerlaget i én av de andre gruppene, og selv det krever en rekke bestemte resultater.Skullerud inn for By Rise
Mandag melder NRK at
Ola By Rise vrakes som assistenttrener på landslaget og erstattes av Tor Ole Skullerud.

- Jeg kunne tenke meg å fått inn en som har vært spiller i miljøet, sier Mini Jakobsen til TV 2 Sporten.

Forrige landslagstropp besto av disse spillerne:

Rune A. Jarstein, André Hansen, Ørjan Håskjold Nyland - Omar Elabdellaoui, Tom Høgli, Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Johan Lædre Bjørdal, Vegard Forren, Brede Hangeland - Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi, Ardian Gashi, Ruben Yttergård Jenssen, Stefan Johansen, Magnus Lekven, Håvard Nordtveit - Joshua King, Frode Johnsen, Moa Abdellaoue, Daniel Braaten, Marcus Pedersen, Alexander Toft Søderlund.

Mandagens uttak gjelder VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Island henholdsvis 11. oktober og 15. oktober.Options

Font Size
Viewer Comments
Sounds
Translate posts and comments.
Powered by ScribbleLive Content Marketing Software Platform

Promotion med annonselenker

Historisk høy strømpris - ett selskap skiller seg ut